Festivalmode: Sådan sammensætter du det helt rigtige festival-outfit

Sommeren er over os, og det betyder, at et er blevet sæson for festivaler. Skal du på festival og vil gerne se smart og trendy ud, får du her opskriften på det fedeste sæt festival tøj.

Skal du på festival i år, hygge dig og fyre den af til en masse god musik? Hvad end det er Roskilde Festival, NorthSide, Smukfest, TInderbox eller en af de mange andre, kan du finde inspiration til dit festivalslook her på siden. 

Modetendenserne

På en festival handler det om både at være praktisk og se smart ud. De nuværende modetendenser peger i en ekstravagant retning, hvor det handler om at kombinere lækre, kvalitetsorienterede materialer med noget spraglet, såsom palietter, frynser eller fjer. 

Dertil må det gerne være i nogle kraftige farver, med print, striber, prikker eller det hele i ét sæt. Det lidt vilde og dramatiske look, skal gerne kombineres med noget klassisk og enkelt i form af simple smykker, et fint hårbånd eller et par enkle støvler. 

Det kan godt virke lidt svært at kombinere fjer og palietter med noget praktisk tøj, såsom et regnslag og et par gummistøvler. Vejret i Danmark er desværre ustadigt, så derfor bør du også pakke regntøjet, når du skal på festival. Du bør også huske en varm sweatshirt til de sene aftentimer – eller når vejret ikke er med dig.

Bæredygtigt tøj i god kvalitet

Tendenserne inden for mode afspejler sig i år rigtig meget i de samfundsmæssige bevægelser vi ser for tiden. Det handler om klimakrisen og vælge det miljørigtige frem for den hurtige, køb-og-smid-ud mode.

Både de store modehuse og den almindelige forbruger er bevidste om at tøjindustrien udleder en del co2, hvilket ikke er godt for miljøet. Derfor handler det rigtig meget om at købe og producere kvalitet frem for kvantitet. Tøjet skal gerne være i lækre materialer; noget som holder i lang tid og som kan bruges flere gange.  

Festival tøj

I år skal dit outfit bare spille, være perfekt og stå fuldstændig skarpt. Det er vigtigt for de fleste at føle sig godt tilpas i hvad man har på og dermed udtrykker – også på en festival. Met det rette festival tøj handler det kort sagt om at have pakket og iføre sig i en kombination af det moderne og det praktiske, men der skal måske lidt mere til.

Det rette festival tøj

Tag en luftig og farverig kjole på, særligt hvis det er varmt. Med en luftig kjole har du både mulighed for at ånde, hvis det er varmt og så er en lækker kjole altid flot. Den kan også kombineres med et par hullede jeans og en lille jakke, hvis det er køligt. 

Er det varmt nok, er et par cykelshorts med en dertilhørende statement t-shirt eller en lille top et godt valg. Vælg gerne noget med farver eller print. Bliver det køligere hen mod aftenen kan du altid tage en langærmet på under toppen eller t-shirten. Lag på lag e mega moderne. 

Accessories

Det perfekte outfit kræver nogle accessories. De rette accessories giver det ekstra touch til et outfit, som  det mangler for at stå helt perfekt. Den mest populære accessory til en festival er et par solbriller, men du kan med stor fordel også tage en bøllehat eller en kasket på. Den skærmer for solen og giver et fedt festivalslook. 

En anden populær accessory til at fuldende et festivalslook er bæltetasken. Den kan du have siddende på dig foran, så du kan holde øje med den, samtidig med at den er praktisk, idet den ikke fylder så meget og hopper rundt i takt med at du danser til en koncert.   

Husk også smykkerne. De må gerne være fine og simple, hvor du kan sammensætte dem efter smag. For eksempel kan du vælge to simple halskæder, som blot er i to forskellige længder. 

Sneakers

En god sko til en festival er en sneakers. I dem kan du danse dagen og natten lang. De fleste festivaler foregår også på græs, så det er ikke til at have høje hæle på. Derfor er en sneakers godt valg, hvortil de samtidige med er moderne. 

Du kan vælge at gå den farverige vej og tage et par sneakers på som er med neonfarver eller gå den simple vej og tage et par helt hvide sneaks på. De passer også til de fleste outfits. Men husk også gummistøvlen. 

Roskilde festival mode

Danmark og Nordeuropas største festival er Roskilde festival. Roskilde Festival har eksisteret i mange år og er yderst populær på grund af de mange, store artister der spiller der år efter år, samtidig med at festivalen byder på en unik stemning og følelse af frihed – the orange feeling.

Det lokker mange unge såvel som ældre mennesker afsted til Roskilde hver sommer – og når man skal på Roskilde Festival vil man gerne se smart og lækker ud. Denne festival er nemlig kendt for sin Roskilde Festival mode, hvor journalister hiver kameraer frem og tager billeder af de mest trendy festivalgængere de møder.

Roskilde festival mode tendenser

Derfor er der mange der efterspørger denne såkaldte Roskilde Festival mode. Roskilde festival mode er på samme måde som ved andre festivaler en kombination af det smarte, moderigtige og det praktiske. 

Roskilde festival varer i en hel uge, så derfor skal der pakkes en masse praktisk tøj, såsom regntøj, gummistøvler og en solhat. Det er heldigt nok, for den praktiske del fylder en del ved Roskilde festival moden, hvor særlig gummistøvler er hippe. 

Det praktiske tøj du pakker, skal blot kombineres med noget moderne tøj, så det får det touch, der gør det til et rigtig lækkert sæt festival tøj. Kombiner dine gummistøvler med et par lækre højtaljede jeans, en croptop, en fed kasket og nogle simple smykker, så er du godt på vej. Så kan det være at en journalist finder dig.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like